Spelkultur

En form av kultur som allt emellanåt dyker upp på ett sätt eller annat är spelkultur. Detta är helt enkelt den kultur som kretsar kring spelande i alla dess former. Naturligtvis kan detta skilja sig stort beroende på vilket spel man talar om.

Gamer

Även om kanske många oinsatta har något av en nidbild av spelande som något man gör helt för sig själv, så finns det många aspekter av spelande som är väldigt sociala.

Miniatyrspel

I miniatyrspel spelar man med, som namnet redan antyder, miniatyrfigurer av olika slag. En del av dessa spel kan använda miniatyrer av arméer från andra världskriget som ämnar vara så realistiska som möjligt, medan andra kan vara satt i en medeltida fantasyvärld. Medan man sällan spelar mer än två spelare åt gången i dessa så är den sociala aspekten väldigt stor och många spelare har genom spel som dessa träffat en hel del personer med samma intressen.

Brädspel

Det var en tid då brädspel för många i stort sett innebar schack, monopol eller fia med knuff och det fanns inte mycket utrymme för mycket annat. Idag har dock brädspel gjort en väldigt stark återkomst och idag kan man hitta butiker som nästan uteslutet säljer brädspel och klarar sig riktigt bra på det. Även här är den sociala aspekten en väldigt stor del då man ju samlas kring en bord och samtalar under spelets gång.