Eget bokförlag

Många äro kallade men få utvalda att bli kända författare som kan leva gott på sina böcker. Att få ge ut sin bok på ett traditionellt förlag kan vara nära nog omöjligt. Det är många med författardrömmar som får se sina alster refuserade av redaktörerna som bestämmer vad som ska ges ut på deras förlag.

Lyckas med ditt skrivande

SkribentFör att lyckas med ditt skrivande är det en del som krävs. Att skriva en bok är inte enkelt, det gäller att man har en strategi för sitt skrivande och att man planerar sin ok innan man sätter sig och skriver. Vill du ha tips på att lyckas med ditt skrivande kan du kolla på tidningenskriva.se där det finns en artikel från Sören Bondeson som ger tips på att lyckas med sitt skrivande.

Bokförlag

Det måste inte vara på det viset, har du ett bra manus liggande i din skrivbordslåda så kan du ge ut din bok eller dina böcker på eget förlag. Låter det krångligt? Det är det inte. Hos Vulkanmedia får du tips om hur du kan gå till väga för att ge ut din bok. Samma företag hjälper dig med tryck, korrekturläsning och allt som hör bokutgivning till. Du kan även få ett lektörsutlåtande som pekar på styrkor och eventuella svagheter i din text. Det blir vanligare och vanligare med utgivning på eget förlag. Det innebär att det ges ut många fler udda och nyskapande böcker nu än det annars hade gjort och det ger ett mer varierat bidrag till litteraturkulturen i Sverige.

Om du startar ett eget förlag kontrollerar du hela processen kring din bokutgivning. Goda råd är ju bra men som nybliven och kanske stolt författare vill du själv bestämma vad som ska gälla kring din bokutgivning. Formgivning och bokformat, ja det är många beslut att fatta, men det är roliga beslut. Om du nu är nöjd med ditt manus så sätt igång med att utforma din egenproducerade bok. Det svåraste momentet, att skriva den, har du ju redan klarat av. Du kanske inte blir rik av din bokutgivning, men värdet i att ha skrivit och givit ut en egen bok är guld värt.